tweets

meer tweets

Over Natuurkunst Drenthe

Stichting Natuurkunst Drenthe heeft als voornaamste doel kunst, cultuur, natuur en landschap binnen de Provincie Drenthe te verbinden in kunstprojecten en natuurkunstroutes.

 

Van Natuurkunstroutes naar Dorpsgezichten naar GreenArtSpots

Natuurkunst Drenthe is in 2005 gestart met het maken van natuurkunstroutes en heeft in een periode van zeven jaar (tot en met 2011) met 51 kunstenaars uit binnen- en buitenland objecten en projecten gerealiseerd in de bossen van Schoonoord. Naast deze thematische kunst- en natuurwandelingen is de stichting in 2008 gestart met het vijfjarige project Dorpsgezichten. Beelden uit de kunst- en natuurwandelingen werden herplaatst of opnieuw gemaakt en kregen een bestemming op zichtlocaties in verschillende dorpen van de gemeente Coevorden (zestien natuurkunstbeelden in acht Drentse dorpen van de Gemeente Coevorden). 

Na de bekende natuurkunstroutes in de bossen van Sleenerzand bij Schoonoord en het project Dorpsgezichten  werkt Natuurkunst Drenthe aan grotere blijvende kunstprojecten in het landschap van Drenthe. Dit resulteert in zogenaamde GreenArtSpots: kunstprojecten die een verbinding maken tussen landschap, natuur en kunst. De eerste GreenArtSpot is in 2014 gerealiseerd nabij Dalen: GreenArtSpot Driftplein van kunstenaarsgroep Observatorium uit Rotterdam. 

 Helaas is door vernielingen en ‘de tand des tijds’ de route Dorpsgezichten niet meer compleet. In Aalden is het kunstwerk Het Gebint door vernieling verwijderd, Bullders in Meppen is uit veiligheidsoverweging weggehaald en Flying Rocks is door vernieling en diefstal van een van de propellers in opslag geplaatst. Deze laatste hopen we terug te plaatsen wanneer er voldoende financiële middelen voor herstel zijn.