tweets

meer tweets

actueel

Onthulling nieuwe GreenArtSpot nadert

30 mei 2016

Nog 4 weken en dan is het zover! Tijdens de kunstexpeditie Into Nature wordt de nieuwe GreenArtSpot van Natuurkunst Drenthe onthult. Van 2 juli t/m 18 september kun je ‘ Natuurlijk kunstmatig’ bewonderen tijdens de kunstexpeditie Into Nature.

Het werk van Rainer Gross volgt de bewegingen van de natuur. Zijn monumentale installaties van hout gaan altijd een dialoog aan met de omgeving. Gross bracht in augustus vorig jaar een bezoek aan Okkenveen om zich te oriënteren.

“ Wat is nou ‘ natuur’? Is er nog natuur op de wereld dat niet door menselijk ingrijpen is veranderd? Moeten we een onderscheid maken tussen (echte?) ‘ natuurlijke’ natuur en (kunstmatige?) ‘mens gemaakte’ natuur of natuur die blijft bestaan ondanks menselijke tussenkomst? Is ‘ mens gemaakte’ natuur uiteindelijk niet ook natuurlijk? Iedereen is immers een deel van de natuur en onderworpen aan de eeuwige cyclus van het leven. Uit deze gedachtegang is het idee voor ‘ Natuurlijk kunstmatig’ ontstaan.

Het kunstwerk zal een driedimensionale ervaring bieden en creëert een tegenwicht voor zijn natuurlijke omgeving. Tegelijkertijd, bij wijze van vereniging, kan het doen herinneren aan het precaire evenwicht van de natuur, de universele cyclus van het leven en de vergankelijkheid van de menselijke ingrepen. Dit werk gaat ook over de tijd en de beleving van de ruimte, over illusies en de relativiteit van grootte.

Het werk zal fungeren als een grootschalig ruimtelijke sculptuur die bezoekers een directe visuele, ruimtelijke en tactiele ervaring biedt. Door het aanbieden van steeds wisselende perspectieven, nodigt ‘ Natuurlijk kunstmatig’ de toeschouwer uit om op een andere manier te kijken naar de perceptie van zijn of haar milieu, van de ruimte, van schalen en volumes.

Terug naar overzicht