tweets

meer tweets

actueel

Expositie 10 jaar Natuurkunst Drenthe 2005 – 2015

15 oktober 2015

Stichting Natuurkunst Drenthe heeft als voornaamste doel kunst, cultuur, natuur en landschap binnen de Provincie Drenthe te verbinden in kunstprojecten en natuurkunstroutes.

Natuurkunst Drenthe is in 2005 gestart met het maken van natuurkunstroutes en heeft in een periode van zeven jaar (tot en met 2011) met 51 kunstenaars uit binnen- en buitenland objecten en projecten gerealiseerd in de bossen van Schoonoord. Naast deze thematische kunst- en natuurwandelingen is de stichting in 2008 gestart met het vijfjarige project Dorpsgezichten. Beelden uit de kunst- en natuurwandelingen werden herplaatst of opnieuw gemaakt en kregen een bestemming op zichtlocaties in verschillende dorpen van de gemeente Coevorden (zestien natuurkunst beelden in acht Drentse dorpen van de Gemeente Coevorden).

Vanaf 2013 werkt Natuurkunst Drenthe aan grotere blijvende kunstprojecten in het landschap van Drenthe. Dit resulteert in zogenaamde GreenArtSpots: projecten die een verbinding maken tussen landschap, natuur en kunst. De eerste GreenArtSpot is in 2014 gerealiseerd nabij Dalen: GreenArtSpot Driftplein van kunstenaarsgroep Observatorium uit Rotterdam.

Expositie in Buyten
Stichting Natuurkunst Drenthe organiseert de expositie ’10 jaar Natuurkunst Drenthe 2005 - 2015’ in de locatie Buyten. Aan de rand van de bossen Sleenerzand, waar in het verleden de natuurkunst routes plaatsvonden. De expositie bestaat uit beeldmateriaal van de afgelopen 10 jaar. Dat betekent terugblikken op de Natuurkunstroutes van Schoonoord, Dorpsgezichten en de GreenArtSpot Dalen. Maar ook vooruit kijken naar nieuwe projecten.

Drie middagen is de expositie te bezichtigen:

 

 

Terug naar overzicht