tweets

meer tweets

actueel

Goed nieuws van de Rabobank

7 april 2014

Vandaag goed nieuws ontvangen van de Rabobank Emmen-Coevorden. Alle stemmen zijn geteld en we zijn als stichting in ieder geval in de top 3 van de categorie Cultuur gevallen. En dat betekent dat we dinsdagavond 13 mei a.s. een waardecheque in ontvangst kunnen nemen ter waarde van ... Dat is nog een verrassing.

In ieder geval zeer positief. En voor alle mensen die gestemd hebben op Stichting Natuurkunst Drenthe - hartelijk dank!

Stem nu op Natuurkunst Drenthe!

2 maart 2014

Natuurkunst Drenthe maakt kans op extra gelden van Rabobank Emmen-Coevorden

Rabobank Emmen-Coevorden stelt jaarlijks een deel van haar nettowinst ter beschikking aan het Rabobank Stimuleringsfonds – hieruit kunnen verenigingen en stichtingen gelden aanvragen. Voor het GreenArtSpot project in Dalen heeft Natuurkunst Drenthe 1000 euro ontvangen in 2013.

Dit jaar heeft de Rabobank een extra bedrag van €10.000,- beschikbaar gesteld. Uit alle verenigingen en stichtingen die in het afgelopen jaar een bijdrage hebben ontvangen heeft onze klankbordgroep een selectie gemaakt.
Natuurkunst Drenthe dingt mee in de categorie Cultuur!

De Rabobank (internet)klanten kunnen door een online stemming aangeven welke vereniging of stichting zij een extra bedrag gunnen. Tussen nu en 31 maart 2014. Dus stem nu!

Klanten kunnen in 4 categorieën een stem uitbrengen (sport, zorg, cultuur en maatschappij), de drie meest gekozen verenigingen/stichtingen in een categorie ontvangen een mooie bijdrage.

Klik hier voor uw stem!

Piketpaaltjes staan! GreenArtSpot Driftplein komt er aan

28 februari 2014

Vrijdagmiddag 28 februari 2014 - 12.00 uur: Het is passen en meten aan de Drift nabij Dalen. Natuurkunst Drenthe en kunstenaarsgroep Observatorium zet samen met de Gemeente Coevroden en Dorpsbelangen Dalen de piketpaaltjes uit. Gaat het allemaal passen?

Drie open constructies: één van eikenhout, één van staal en één van beton vormen straks het landschapskunstwerk Driftplein. De eerste GreenArtSpot van Natuurkunst Drenthe. Twee maanden zijn er nodig voor aannemer Jan Kroes om dit te bouwen. Komende weken zullen we dit bouwproces gaan volgen.

GreenArtSpot Dalen - Natuurkunst Drenthe

 

 

9 januari 2014

Rabobank Emmen-Coevorden stelt jaarlijks een deel van haar nettowinst ter beschikking aan het Rabobank Stimuleringsfonds – hieruit kunnen verenigingen en stichtingen gelden aanvragen. Voor het GreenArtSpot project in Dalen heeft Natuurkunst Drenthe 1000 euro ontvangen in 2013.

Lees verder...

Prachtig artikel in Subliem over kunstproject Dalen

26 september 2013

In het herfstnummer van Subliem staat onder de titel Vistapunt, ontmoetingsplek, kunstwerk een mooi geschreven artikel over de GreenArtSpot in Dalen.
Subliem is het Lifestyle Magazine voor Zuidoost Drenthe. 

 

klik hier voor pdf

Dorpsgezichten route mist twee beelden

19 september 2013

De route Dorpsgezichten is helaas niet meer compleet. Twee projecten, Bullders en Flying Rocks, zijn niet meer compleet of te gevaarlijk om te laten staan. Het project Bullders van David Kochavi uit Israël is uit veiligheidsoverwegingen ontmanteld. De constructie waarop de grote zwerfkeien liggen was niet meer sterk genoeg. Om ongelukken voor te zijn is het kunstproject gedemonteerd. Of dit project hersteld gaat worden is nog maar de vraag. De kosten die dit met zich mee brengt zijn op dit moment niet op te brengen door de Stichting Natuurkunst Drenthe.

Het project Flying Rocks van Thomas Neumaier is voor de tweede keer vernield. Vlak na het plaatsen ervan is al één van de propellers verdwenen (diefstal? vandalisme?). Het project dat nabij Gees staat aan de doorgaande weg is nu opnieuw vernield. De twee grote zwerfkeien met daarop de grote rvs propellers zijn beide beschadigd. Eén ervan is geheel afgebroken. Stichting Natuurkunst Drenthe gaat onderzoeken of dit project gerepareerd kan worden.

ouder nieuwer