Flying wall

Lilian Cooper - Nederland

Ik ben werkzaam als milieu artiest sinds mijn afstuderen in 1992. Als kunstenaar ben ik in de eerste plaats bekend om mijn werk met rotslandschappen, in het bijzonder mijn lange termijn project om de rotsranden van de Noord-Atlantische kust te tekenen. Mijn werk richt zich voornamelijk op de ‘natuurlijke’ omgeving.

Mijn tekenproces richt zich op de lijn. Deze bepaalt de randen of de diepe spleten die lopen door rotsoppervlakken of de schors en takken die de vormen van een boom bepalen. Deze gelegenheid in Drenthe heeft me in staat gesteld om het tekenen van ​​lijnen in drie dimensies te realiseren: de eenvoudigste van gebouwvormen die ruimte afbakenen: de muur.

http://www.liliancooper.com/index.php

Het project heet de 'vliegende muur'. De kunstenaar is het idee van grenzen en muren aan het verkennen. Ze wilde de eenvousigste vorm van een muur nemen, een gevlochten hekwerk, en dit ophangen tussen de bomen. De muur staat onder spanning en is zowel een barrière als doorzichtig doordat het is gemaakt van houten stokken die zijn vastgemaakt op gelijke afstand van elkaar, langs een 'kabel' van rubber koord. Ze gebruikt materialen uit het bos voor dit locatie specifieke werk. Het hout is afkomstig uit de bossen rondom het kunstwerk. De rand wordt gevormd door het materiaal dat er omheen gevonden is. Het werk is opgehangen in de lucht ter vergroting van het idee van flexibiliteit, beweging en beweegbare grenzen met veranderende randen voor dit afgebakende werk. Dit is een driedemensionale tekening van een grens welke geïntegreerd is in het landschap.