Bird Man

Csezlav Podlesny (Polen)

Mijn weg in en door de kunst. Een weg die aan mij werd geschonken uit de oneidig vele andere mogelijkheden die er zijn. Vaak zijn mijn dromen uitgekomen. Ik ontmoet interessante mensen en soms ook vrienden op deze weg en het brengt me op ongewone plaatsen. Het is niet alleen een inspiratiebron voor mijn kunst maar ook voor mijn leven. Ik word erg ongelukkig als ik ermee zou moeten stoppen, ook al is het maar voor even. Ik hoop dat het verkrijgen van mijn werk mensen de gelegenheid geeft om de atmosfeer te voelen en mijn emoties kunnen begrijpen.

http://czeslawpodlesny.net/

In mijn beeld kun je iets zien van de menselijke verschijning: bewegend, stilstaand.Sommige mensen denken bij beelden direct aan prachtig marmer of glanzend brons. Maar ik gebruik gewoon zomaar een steen en en boomstam uit het bos. Natuur is de beste kunstenaar. Alles, vorm en kleur bestaat al in de natuur. Wij kunstenaars proberen ook iets dergelijks te maken. Soms lukt het om iets als kunst te maken, maar het is slechts een druppel in de oceaan van mogelijkheden.
In 2009 maakte Podlesny het 'Walking' in het kader van de Kunst- en natuurwandeling OverLeven. Dit beeld is geplaatst bij de receptie van CenterParcs De Huttenheugte in Dalen.

 

Locatie: Mepperstraat bij brasserie Het Tramlokaal